Üzemanyagár alakulása 2020-ban.

1991 óta nem látott mértékben zuhant az olaj ára, ami nagyon sok ember számára igen meglepő és érthetetlen. Megpróbáltunk utánajárni mi is áll az olajár csökkenés hátterében. Úgy néz ki ennek egyszerű magyarázata van, ugyanis a világ nagy olajkitermelői nem tudtak megállapodni a múlt hét végén a kitermelés csökkentéséről, erre pedig Szaúd-Arábia ár háborút indított. Az olajkartell múlt hét csütörtökön és pénteken ülésezett Bécsben, hogy megállapodjanak a koronavírus keresleti oldalra gyakorolt sokkhatásának kezeléséről. Múlt hét pénteken azonban a szaúdiak és az oroszok nem tudtak megállapodásra jutni, így új megállapodás hiányában gyakorlatilag minden olajhatalom annyi olajat termel ki, amennyit szeretne. Miközben már eddig is túlkínálatos volt az olajpiac, a múlt hét végi eseményekkel még inkább túlkínálatossá válik, ráadásul a szaúdiak az értékesítési áraikat is jelentősen csökkentették, ezekre a hírekre reagált az olaj ára közel 3 évtizede nem látott zuhanással.
Az olajárzuhanást követően várható volt, hogy a hazai üzemanyagárak is jelentősen csökkennek. Nagyon ritka egyébként az ilyen mértékű üzemanyagár-csökkentés, a 2000 eleje óta a benzin 10 forintos árcsökkenése a harmadik legmagasabb érték, ennél nagyobb csökkenés csak 2005-ben és 2000 végén fordult elő. A gázolaj esetében a 10 forintos árcsökkenés minden idők 5. legnagyobb árcsökkenése.
A cégünk is követi az üzemanagár változásait és a világban zajló tendenciának megfelelően csökkenti az árakat a kedves nálunk tankoló ügyfeleink örömére! Az üzemanyagárakat folyamatosan frissítjük a ConOil hónlapján és szeretettel várjuk a kedves vásárlókat a hét minden napján!